donderdag 17 juli 2014

Wat is Google AdSense en hoe werkt het eigenlijk?

Google AdSense is een CPC (cost-per-click) advertentieprogramma waarmee uitgevers (iedereen die toestaat dat er advertenties op hun website komt te staan) ruimte van hun website opgeeft waar advertenties kunnen worden weergeven. Deze advertenties zijn gerelateerd aan de inhoud van de site.

Google AdSense is hierdoor de makkelijkste manier voor bloggers en webmasters om geld te verdienen met hun websites.

Hoe het werkt:
Na het aanmelden van je website bij Google AdSense zal het programma je website onderzoeken om er achter te komen wat de inhoud precies is. Het programma vergelijkt de inhoud van je website met de advertenties die verkocht zijn via Google. De advertenties worden daarna geplaatst bij de passende artikel van je website.

Van de kant van de adverteerder gaat het dus als volgt:
Adverteerders kiezen via Google AdWords sleutelwoorden waarop ze hun advertentie willen plaatsen. De Google AdSense programma doet de advertenties verschijnen bij:
-          Mensen die de sleutelwoorden intypen in het Google zoek programma
       (de advertentie word dan links of rechts getoond)
-          Websites waarvan de inhoud overeenkomt met de sleutelwoorden van de adverteerders.

Voorbeeld:
Stel dat ik een artikel heb dat gaat over spelen van een akoestische gitaar. Een bedrijf die muziek instrumenten verkoopt zou kunnen bieden op bepaalde sleutelwoorden zoals: gitaar, akoestisch, muziekles, piano, drumstel, etc. De Google AdSense programma heeft geconstateerd dat bepaalde sleutelwoorden van dit bedrijf voorkomt in mijn artikel. Hierdoor word een advertentie van dit bedrijf bij de artikel geplaatst. De kans dat iemand daardoor op zijn advertentie klikt is aardig groot omdat hij blijkbaar geïnteresseerd is in muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten