zaterdag 29 juni 2013

Hoe werkt Paypal?

Online bestellen is tegenwoordig iets wat steeds populairder word. Veel van deze online bedrijven (o.a. Marktplaats en Ebay), werken met een online betaalsysteem. Eén van de populaire online betaalsytemen is Paypal. Paypal word gebruikt om op een makkelijke en veilige manier geld over te maken naar een ander partij. Om dit te kunnen doen is een Paypal rekening geschakeld aan je mailadres. Via je Paypal rekening kan je geld overmaken naar iedereen met een mailadres die ook een Paypal rekening heeft. Je Paypal rekening is geschakeld aan je bankrekening en/of je creditcard.

Een paypal rekening openen
Bij Paypal kan je gratis een rekening openen voor consumenten en voor bedrijven. De consumenten rekening is puur voor persoonlijk gebruik, zoals het bestellen bij marktplaats. Als je Paypal wilt gebruiken om zakelijke betalingen te ontvangen dan is de Paypal bedrijf rekening meer van toepassing. Paypal geeft consumenten de mogelijkheid om op een later moment de rekening uit te breiden naar een bedrijf rekening.

Bij het aanvragen van de Paypal rekening zal er gevraagd worden voor uw persoongegevens: voornaam, achternaam, straatnaam, postcode, stad, en de emailadres waar je rekening aan geschakeld moet worden. Ook zal je moeten aangeven dat je akkoord gaat met de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid. Als je dit gedaan hebt dan kan je de rekening openen door te klikken op de knop 'akkoord en rekening openen'. Je zult dan een e-mail krijgen met aanwijzingen, deze aanwijzingen zijn er om je bankrekening en adresgegevens te bevestigen. Hierdoor word de kans op misbruik van een Paypal rekening verkleint.

Om bijvoorbeeld je bankrekening te bevestigen zal Paypal twee kleine bedragen naar je rekening overmaken. Bij elkaar zal het om een bedrag van maximaal 10 eurocent zijn. De overgemaakte bedragen zal je moeten invullen bij je Paypal rekening om te bevestigen dat het om de juiste rekening gaat.


Overmaken van geld
Je kunt je Paypal rekening gebruiken om geld over te maken. Om geld over te maken met je Paypal rekening zijn er twee mogelijkheden:
- Het gebruiken van geld wat reeds op je Paypal rekening staat.
- Instellen dat Paypal het benodigde bedrag rechtstreeks van je bankrekening of creditcard haalt.

De noodzakelijke informatie om het geld over te kunnen maken is de e-mailadres van de persoon die het bedrag moet ontvangen. Deze persoon moet dan wel een account hebben bij Paypal. Bij bedrijven of organisaties kan je vaak op een link klikken.

Na het overmaken van het bedrag zal je transactie zichtbaar zijn op 'geschiedenis' bij je Paypal rekening. Met de 'geschiedenis' kan je al je transacties bekijken. Mocht er ooit onenigheid ontstaan over de transactie dan kan je met behulp van de geschiedenis gegevens Paypal inschakelen om dit verder uit te zoeken.


Het ontvangen van geld
Om geld te ontvangen via Paypal dan zijn er verschillende mogelijkheden:
- Je emailadres doorgeven waar je Paypal rekening aan geschakeld is
- Als je spullen verkoopt op bijvoorbeeld marktplaats, dan kan je Paypal aanklikken om daarmee een betaling te accepteren.

Als je spullen verkoopt via je eigen website dan kan je knoppen van Paypal toevoegen:
- 'nu kopen'
- 'toevoegen aan winkelwagentje'
- 'Doneren'
- 'Cadeaubon kopen'
- 'Abonneren'

Paypal vraagt wel om transactiekosten aan verkopers. De vergoeding wat Paypal vraagt per betaling dat jij ontvangt is €0,35 euro per transactie en afhankelijk van de hoeveelheid verkochte producten 1,5% tot 3,4% van het totale verkoopbedrag.

Geld opnemen van je Paypal rekening
Zodra je geld ontvangen hebt dan kan je het geld van je Paypal rekening opnemen. Het meest voorkomende actie is dat het geld overgemaakt word op de bankrekening dat geschakeld is aan de Paypal rekening.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten