vrijdag 28 juni 2013

Hoe werkt skype?

De vooruitgang in computertechnologie samen met de steeds meer internet mogelijkheden heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen op verschillende manieren kunnen communiceren: bellen, videobellen, chatten, bestanden met elkaar delen. Er zijn meerdere programma's waar mensen gebruik van kunnen maken om van deze verschillende communicatiemiddelen gebruikt te maken. Skype is één van de meest populaire manieren om online gebruikt te maken van: bellen, videobellen, chatten en bestanden delen. Skype staat bekend als gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk.

Het installeren van skype

Om een account bij Skype aan te maken moet u eerst de Skype programma downloaden en installeren. Dit kunt u doen door naar de website van Skype te gaan en te klikken op de tabblad downloads. Na het downloaden dient u te klikken op 'uitvoeren' en de installatie aanwijzingen te volgen. Skype kan geïnstalleerd worden op verschillende apparaten:

Computer:
- Windows, Mac en Linux

Mobiel:
- Windows Phone, Android, Iphone, Blackberry

Tablet:
- Windows 8, Ipad, Android-tablet, Kindle Fire HD

Andere apparaten:
- PlayStation®Vita, Ipod touch, een voor skype geschikte tv

Uitbreidingsmogelijkheden:
- Een voor skype geschikte telefoon
- Een voor skype geschikte blu-ray-speler en tv-webcam

Na het installeren

Na het installeren zal het programma zelf je door Skype begeleiden. Als je geen account hebt dan zal het je helpen om een gebruikersnaam en wachtwoord en te maken. Hierna zal je begeleid worden naar de verschillende functies van het programma:
- contacten toevoegen
- hoe je kunt (video-)bellen, chatten, etc.
- Waar je contact informatie vandaan kunt halen

Skype lijkt op een chatprogramma, je kunt je online status aangeven, je kunt kijken wie er allemaal 'online' is. Om Skype te gebruiken is het noodzakelijk dat het te gebruiken apparaat aangesloten is op het internet.

Na het aanmaken van je Skype account zal je profiel voor alle skype gebruikers zichtbaar zijn. Voordeel hiervan is dat vrienden en familie je kunnen toevoegen aan hun contactlijst. Nadeel is dat vreemdelingen ook contact met je kunnen maken. Ongewenste contactpersonen kan je blokkeren, maar je kunt het programma ook zo instellen dat alleen contactpersonen uit je eigen contactlijst contact met je kunnen opnemen.

Het gebruiken van Skype

Met Skype kan je gratis met andere Skype gebruikers (video-)bellen, chatten en bestanden delen (uitgezonderd je stroom en internetkosten). Maar met Skype kan je ook vaste nummers en mobiele nummers in Nederland en in het buitenland bellen! Hier zijn echter kosten aan geschakeld.

Voor de kosten heeft Skype twee opties:
1. Skypetegoed
2. Abbonement
Het Skypetegoed word voornamelijk gebruikt door mensen die af en toe met vaste en mobiele nummers bellen. De abbonement word voornamelijk gebruikt door mensen die regelmatig met vaste en mobiele nummers bellen.

Skype geeft ook de mogelijkheid om je account uit te breiden naar een Premium-account.
De extra mogelijkheden van de Premium-account zijn:
- Groepsvideobellen
- Scherm delen met groep
- Geen reclame
- Ondersteuning via live chat
- Onbeperkt bellen naar een land naar keuze

Conclusie:

Skype is een programma waarmee je op verschillende manieren met andere mensen kunt communiceren en waarmee je voor goedkope prijzen naar vaste en mobiele nummers nationaal en internationaal kunt bellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten